Jyvistä puimureihin - blogi maatalouden käytännöistä ja välineistä

Laadukkaat ja pitkäikäiset New Holland varaosat

Kuka vielä muistaa maataloustyökoneita 1970-luvulta? Ne olivat kooltaan paljon pienempiä kuin nykyiset. Viidessäkymmenessä vuodessa maataloudessa on käyty kovaa kilpajuoksua kasvavien viljelyshehtaarien ja maapallon väestöräjähdyksen kesken. Kasvava väestömäärä on tarvinnut aina vain enemmän ravintoa samalla kun maapallon viljelyspinta-ala on myös kasvanut. Nykypäivän maatalouskoneet suunnitellaan paitsi isokokoisiksi, myös ympäristöystävällisemmiksi kuin aiemmin. Uusimmat koneet saavat polttoaineensa metaanista.

Pitkäikäinen kone tarvitsee varaosia elinkaarensa aikana

Maataloudessa kannattaa sijoittaa hyviin koneisiin. Traktorit, paalaimet, leikkuupuimurit, ajosilppurit, maanrakennustyökoneet ja kurottajat lukeutuvat tavallisimpiin maataloudessa käytettäviin koneisiin. Maanrakennuksessa tarvitaan lisäksi kaivinkoneita ja kuormaajia. Mitä uudempia koneet ovat, sitä enemmän niissä on sähköisiä osia, vaikka toki edelleen perusmekaniikka ja isot mekaaniset osat edustavat näkyvintä osaa maatalouskoneista.

Hyvä ja laadukas maatalouskone, joka voi olla vaikka New Holland -merkkinen, on iso sijoitus. Siksi koneen ostaja varautuu pitämään konetta kauan ja sen myötä hankkimaan koneeseensa aina laadukkaat ja kestävät New Holland varaosat.

Kattavaa varaosien myyntiä ympäri maan

Viljan puintiaikaan maanviljelijä istuu leikkuupuimurissa hyvin pitkät päivät. Ajomukavuuden tulee olla taattu, joten kuljettajalla on oltava ilmastoitu ja tilava ohjaamotila. Sama koskee traktoreita ja muita koneita, joiden ohjaamossa vietetään pitkä työpäivä. Korkea teknologia takaa paitsi ajomukavuuden, myös työn laadukkaan jäljen. Ajosilppureissa on terät, jotka peräti teroittavat itse itsensä.

Jos ja kun tarvitaan uusia varaosia, paras ratkaisu on valita alkuperäisvaraosa. Vaikka varaosia löytyy markkinoilta joka lähtöön, New Holland varaosat on järkevin hankinta saman merkkiseen työkoneeseen. Mikäli varaosaliike on laadukas, sieltä voi saada uskomattoman hyvää palvelua. Parhaassa tapauksessa liikkeestä saapuu mekaanikko maatilalle ja tekee korjaus- ja huoltotyöt paikanpäällä. Mahdollista on myös, että varaosa- ja huoltoliike hakee vioittuneen koneen korjattavaksi omaan halliinsa.

Suomessa varaosamyyntiä löytyy ympäri maata etelästä pohjoiseen ja lännestä itään. Osassa varaosapisteistä on myös konemyyntiä sekä korjausta ja huoltoa. Kokenut varaosien myyjä tietää, mitkä varaosat ovat hänen toimialueellaan erityisen kysyttyjä ja siitä syystä osaa pitää niitä aina varastossaan. Hän myös tietää, että merkkikohtaiset alkuperäisvaraosat takaavat teknisen turvallisuuden paremmin kuin useille merkeille sopivana markkinoitava varaosa. Kuluneet osat nähdään ennakkoon jo huollon yhteydessä, jolloin ne voidaan tilata ja kone voi olla käytössä ilman taukoa niin kauan, kunnes uudet osat saapuvat. Hämeen traktorihuolto tarjoaa varaosat maatalouskoneisiin.