Jyvistä puimureihin - blogi maatalouden käytännöistä ja välineistä

Soraperävaunut ovat yleisesti käytössä maarakennustyömailla

Soraperävaunut ja soralavat ovat kuljetuksissa yleisesti käytettäviä kuorma-auton perävaunuja. Soraperävaunuihin voidaan lastata painavia kuormia, ja niiden hydraulisylintereiden avulla kuorma kaadetaan helposti haluttuun paikkaan. Tervetuloa blogin pariin, tällä kertaa aiheenamme ovat soraperävaunut ja maarakentaminen, perehdymme myös siihen miten soralavoja voidaan käyttää hyödyksi maarakennustöissä. Soraperävaunuja käytetään myös yksittäin rakennustyömailla, joissa niitä voidaan käyttää esimerkiksi suurten rakennusjätemäärien keräämiseen. Nykyään lähes kaikki soraperävaunut ovat hydraulisesti toimivia, ja niitä on saatavana erilaisina kokoonpanoina, jotka on suunniteltu täyttämään tietty tehtävä rakennustoimitusketjussa.

Maarakentaminen on tärkeä osa talonrakennushanketta

Maarakentaminen on tärkeä osa lähes mitä tahansa rakennushanketta. Talon rakentaminen on suuri investointi kenelle tahansa ja on tärkeää, että se on hyvin suunniteltu ja valmisteltu sekä että pohjatyöt tekee luotettava urakoitsija. Maarakentaminen tarjoaa rakennukselle vankan perustan ja on pohjoisen olosuhteissa erittäin tärkeä osa rakennuksen pitkäikäisyyttä. Rakennushankkeen aikana joudut olemaan tekemisissä eri viranomaisten, suunnittelijoiden, urakoitsijoiden ja tavarantoimittajien kanssa, joten hyvä suunnittelu ja kilpailuttaminen on hankkeen tärkein osa. Rakennusurakoitsijan lisäksi pääsuunnittelijat, rakennussuunnittelijat ja arkkitehdit ovat yleensä rakennushankkeen tärkeimmät henkilöt. Tontin muodon, maaperän ja valitun perustustyypin lisäksi kaivuutöiden laatuun ja kustannuksiin vaikuttaa myös se, miten erilaiset liitännät, kuten vesi-, lämmitys- ja viemäriliitännät, asennetaan.  

Soraperävaunut ovat välttämätön väline maanrakennustöissä

Soraperävaunuja käytetään rakennustyömailla rakennusmateriaalien, kuten maan, soran tai purkujätteen ja hiilen kuljetukseen. Tyypillisessä maa-ainesten kuljetukseen tarkoitetussa soraperävaunussa on avoin laatikkorunko, jossa on saranoitu takaosa ja hydraulisylinterit, jotka nostavat etupäätä, jotta kuorma-autossa oleva materiaali voidaan kaataa maahan kuorma-auton taakse rakennustyömailla.

Soraperävaunut kuljettavat satojen kilojen kuormia

Korkealaatuisesta terässeoksesta valmistetut soravaunut takaavat kuljetusajoneuvon maksimaalisen kantavuuden, ja muun muassa alustan rungon lisävahvistukset varmistavat, että rakenne kestää raskaat maa- ja purkujätekuormat. Soraperävaunun kuorman purkamisen helpottamiseksi kuormalavan etuosa on yleensä varustettu täryttimellä, ja sen takasivut avautuvat kahteen osaan. Suurempi yläosa nousee ylöspäin, kun taas pienempi, alaosa toimii myös kuormalavan nostimena, kun se kallistetaan, jolloin kuorma voidaan kaataa haluttuun paikkaan. Tavallisten sorakuorma-autojen akseliväli tekee niistä usein ketterämpiä, kuin isomman kapasiteetin puoliperävaunulliset sorakuorma-autot. Soraperävaunut tarjoaa esimerkiksi Kome Oy.