Jyvistä puimureihin - blogi maatalouden käytännöistä ja välineistä

Case IH varaosat traktorin pitkään käyttöikään

Traktorit ovat tärkeä väline maatiloilla, metsätöissä, tienhoidossa, lumitöissä ja erilaisissa kunnossapitotöissä taajama-alueilla. Traktoreita löytyy monenlaisia, ja ne voidaankin luokitella eri luokkiin perustuen niiden vetotapaan sekä ohjautuvuuteen. Myös merkeissä on eroa, ja usealla merkillä on erilaisia traktorimalleja, joista löytyy myös paljon erilaisia kokoja. Traktoreissa on monenlaisia osia ja on tärkeää, että niitä pidetään silmällä ja tarpeen tullen vanhat kuluneet osat vaihdetaan uusiin, pitkän käyttöiän takaamiseksi. Tässä kirjoituksessa keskityn Case IH traktoreihin sekä niiden varaosiin. Case IH varaosat löytyvät jälleenmyyjiltä, ja niitä voi myös ostaa käytettynä mikäli se on tilanteeseen nähden järkevää. 

Merkkihuollosta löytyy tarvittava osaaminen ja varaosat

Kuten henkilöautoille, niin traktoreillekin on olemassa merkkihuoltoja. Merkkihuoltoon vieminen on aina hyvä idea, sillä ammattilaisilla on traktorin merkkiä vastaavaa tietoa sekä taitoa, ja tällöin huollot ja muut toimenpiteet usein sujuvatkin moitteettomasti. Joskus voi olla mahdollista, että tarvittavaa varaosaa ei löydy perinteisestä, jokaista merkkiä huoltavasta huoltoliikkeistä, mistä syystä merkkihuollot ovat myös suositeltuja, ja usein niillä on tiedossa yleisimmät viat ja varastosta löytyy tarvittavat Case IH varaosat. Vaihtoehtoisesti traktorin voi viedä myös yleiseen huoltoon, jolloin mahdolliset puuttuvat osat voidaan tilata. Usein tässä kuitenkin saattaa kestää kauemmin, sillä tarvittavia osia ei aina välttämättä ole saatavilla Suomesta, jolloin ne täytyy tilata ulkomailta ja tällöin myös toimitusaika on usein pidempi. Case IH:n huoltoverkosto Suomessa on suuri, johon ongelmien ilmetessä voi turvautua.

Suositellusta huoltovälistä on hyvä pitää kiinni

Suositeltu määräaikaishuollon väli on noin vuoden. Satokauden jälkeen sekä myös sen aikana on tärkeää, että tarkistetaan mahdolliset epäkohdat sekä osien uusimisen tarve. Kun epäkohdat huomataan ajoissa, voidaan välttyä suuremmilta ongelmilta. Vuoden välein tehtävässä tarkastuksessa ammattilainen käy läpi traktorin kunnon ja määrittelee tarvittavat toimenpiteet. Parhaimmassa tapauksessa traktori on kunnossa, eikä sen erikoisempia toimenpiteitä tarvita, jolloin voidaankin hyvillä mielin jatkaa työskentelyä. Jokaisessa merkissä on tietynlaisia tyyppivikoja, ja usein traktorin omistajalla ne onkin tiedossa. Kun tuntee traktorinsa hyvin, on helpompi havaita ongelmat ajoissa, jolloin traktorin voi viedä myös huoltoon silloin, kun kokonaista vuotta ei ole kulunut. Hämeen traktorihuolto tarjoaa Case IH varaosta ja asiantuntevan huollon.